FIESTA SET
plato grande dla 2-4 osób na zimno
110 zł
Sery hiszpańskie (kozi krowi owczy) , wędliny hiszpańskie ( jamon serrano, fuet, chorizo) oliwki z pestką i faszerowane, pepper dew nadziewane toscą, kozi ser marynowany, tuńczyk w oliwie z suszonymi pomidorami.
plato frito dla 2-4 osób na ciepło
110 zł
Chrupiący kurczak w panko , patatas bravas, pierożki z baraniną oraz szpinakiem, kalmary, croquetasy, papryczki Jalapeno 3 rodzaje sosów alioli i a`la Tapas i smietana
plato mix grande – dla 4-6 osób:
120 zł
Hiszpańskie sery, Hiszpańskie wędliny, pepper dew nadziewane toscą, oliwki, chrupiące panko, croquetas klasyczne, qrouetas z szynką serrano, patatas bravas, pierożki z baraniną oraz szpinakiem, 2 rodzaje sosów alioli i paprykowy a`la Tapas
plato vege mix grande – dla 2-4 osób na zimno:
110 zł
Sery hiszpańskie, pepper dew nadziewane toscą, marynowany kozi ser, mozzarella z pomidorami, oliwki z pestką i faszerowane pimienton de padron, patatas bravas, croquetas 2 rodzaje sosów alioli i paprykowy a`la Tapas
deska serów
95 zł
5 rodzajów serów hiszpańskich owczy, krowi, kozi i inne.
deska wędlin
95 zł
5 rodzajów wędlin hiszpańskich m.in. Jamon serrano, fuet extra, chorizo, salchicion, lomo i inne.
TAPAS SEZONOWE
burger el-classico
44 zł
100% wołowiny pomidor, sałata, cebula, pikle, ser cheddar, domowy BBQ oraz alioli. (do burgerów serwujemy ziemniaczki Patatas bravas z andaluzyjskim piklowanym sosem)
burger „truflowy jose”
46 zł
100% wołowiny, boczniaki, pasta truflowa, grillowana cebula, bekon, sos musztardowy. (do burgerów serwujemy ziemniaczki Patatas bravas z andaluzyjskim piklowanym sosem)
burger „macho”
48 zł
100% wołowiny, cypryjski ser halloumi, chorizo, papryczki jalapeno, sałata, pomidor, cebula, sos alioli oraz siraha. (do burgerów serwujemy ziemniaczki Patatas bravas z andaluzyjskim piklowanym sosem)
PIECZONE ŻEBERKA JD
42 zł
aromatyczne żeberkowe kąski glazurowane JD, domowa sałatka colesław słodkie bataty serwowane z sosem blue cheese.
talerz pastrami
44 zł
oryginalne według nowojorskiej receptury z maślanym brioszem i dodatkami ( pikle,konfitura z cebuli, sos alioli)
malaj gang bang
54 zł
8 roztańczonych na patelni krewetek w parze z tamaryndowcem i czosnkiem, masło i wino dodają im odwagi a liście kafiru wzdychają
pielmieni
28 zł
z masłem szałwiowym i chorizo, skropione cytryną serwowane z kwaśną śmietaną
śpiące haloumi
36 zł
grillowany cypryjski ser na młodym szpinaku i sałacie z ogórkiem i miętą, obsypany owocem soczystego granatu serwowany z dipem (orzechy nerkowca, awokado, kolendra).
bataty delux
28 zł
serwowane z awokado, bekonem, parmezanem i sosem blue cheese.
TAPAS ULUBIONE
tatar
28 zł
mięso wołowe doprawione oliwą czosnkową z marynowanym grzybkiem, ogórkiem i świeżą cebulą oraz chili.
kalmary w chili
39 zł
smażone z marchewką, sałatą pak choi i chili doprawione winem i sosem ostrygowym.
tapasowe krewetasy
7 zł/szt
smażone na maśle z winem, czosnkiem i pietruszką, ostre lub łagodne na życzenie ) minimum 6 szt.
dwie polędwiczki cielęce
44 zł
grillowane na różowo, podane na grzankach z kiełbaską chorizo i papryczką padron. Dodatki: pikle i sos alioli.
jamon serrano
26 zł
tradycyjna hiszpańska szynka długodojrzewająca, cieniutko krojona.
strogonoff ,,wojtek''
26 zł
wołowina duszona z chorizo, ogóreczkiem kiszonym, pieczarkami i cebulą w kremowym, pikantnym sosie.
placuszki dziadka edwarda
32 zł
rumiane placki ziemniaczane z maślanym łososiem (z lokalnej wędzarni) pod paprykowym sosem a'la Tapas i gęstą śmietaną.
tapas qesadilla
36 zł
chrupka tortilla ze smażoną wieprzowiną doprawiona chipotle, pomidorami i papryką zapieczona z chedarem, serwowana z sosem piklowym i gęstą śmietaną.
zupa cytrynowa
19 zł
pachnąca słońcem i cytryną z kawałkami kurczaka, selerem naciowym i marchewką.
TAPAS NA CIEPŁO
Azjatycki byk
19 zł
wołowina na ostro z sezamem i warzywami w sosie chili
Mini chorizo
19 zł
hiszpańskie kiełbaski z ciecierzycą i warzywami, duszone w pomidorach.
kurczak la rosso
19 zł
kawałki kurczaka w towarzystwie warzyw, czosnku i suszonych pomidorów, zroszone sokiem z limonki.
Kremowa kura
19 zł
kawałki kurczaka duszone w szpinaku i śmietanie z orzechami nerkowca i suszonymi pomidorami.
BARAN W TRUFLACH
19 zł
kawałki baraniny duszone w truflowym sosie z fasolą i warzywami.
chili con carne
19 zł
klasyk nad klasyki, wieprzowo wołowe mięsko z czerwoną fasolą (doprawione kawą i chipotle z ogniem)
Chrum-chrum
19 zł
golonki wieprzowe duszone z warzywami i musztardą francuską
małże
19 zł
w kremowym sosie winno-śmietanowym z warzywami, w parze z czosnkiem i cytryną.
TAPAS NA ZIMNO
marynowane papryczki
19 zł
faszerowane ziołową toscą i inne (pytajcie co obecie mamy w ofercie)
Oliwki z pestką
19 zł
czarne, zielone, arbequina, kalamata i inne.
Oliwki faszerowane
19 zł
migdałami, czosnkiem, piri piri, serem, skórką pomarańczową i inne ( najlepiej zapytajcie jakie dziś proponujemy).
Hiszpańskie sery rozmaite
19 zł
mix serów (krowi, kozi, owczy).
Hiszpańskie wędliny rozmaite
19 zł
mix wędlin (jamon serrano fuet extra, chorizo, salchicion, pancetta i inne).
Capresola
19 zł
kawałki mozzarelli ze świeżym pomidorem, kaparami, skąpane w bazyliowo-orzechowym domowym pesto
Queso blanco
19 zł
kozi ser marynowany w pieczonej papryce i pomidorach.
ryba na galowo
19 zł
pikantne Sardelle z czarnym czosnkiem, matijas holenderski, marynowany tuńczyk i inne (pytajcie co obecnie przypłynęło)
TAPAS FRITO
croquetas klasyczne
19 zł
hiszpańskie beszamelowo - serowe paluchy doprawione warzywami i czosnkiem z sosem aioli. ( 3 szt.)
croquetas z szynką
19 zł
puszyste ziemniaczane kuleczki z szynką serrano, doprawione wędzoną papryką, z sosem a`la Tapas. ( 5 szt
chrupiące panko
19 zł
nadziane na szaszłyki polędwiczki z kurczaka z warzywami i ananasem, serwowane z paprykowym sosem a’la Tapas. ( 2 szt.)
pierogi szpinakowe
19 zł
chrupkie, ręcznie klejone ze szpinakiem, pieczarkami i fetą (4 szt.) z sosem aioli.
pierogi baranie
19 zł
chrupkie, ręcznie klejone z baraniną i rozmarynem (4 szt.) z sosem aioli.
jalapeno ogniste
19 zł
panierowane papryczki faszerowane serem, serwowane z kwaśną śmietaną. (2 szt.)
patatas bravas
19 zł
smażone na chrupko ziemniaczki, obtoczone w wędzonej papryce, z sosem aioli.
pimientos de padron
19 zł
odmiana hiszpańskich aromatycznych zielonych papryczek z oliwą i solą morską.
małże na chrupko
19 zł
mięso z małży w puszystej panierce z limonkowym alioli
FRYTY Z BATATÓW
19 zł
chrupkie delikatnie słodkie serwowane z sosem blue cheese.